Femilates på SSHF Arendal

GÅ VIDERE TIL

NYTT NETSTED

 

FEMILATES

I vår startet et Femilateskurs for ansatte ved gynekologisk avdeling på sykehuset i Arendal. Kurset har særlig fokus på hvordan man inkluderer bekkenbunnsmuskulaturen under trening, men også hvordan man kan styrke trene muskulaturen i bekkenet for å forebygge plagene mange kvinner opplever som sjenerende, men som med tiden kan bli virkelig plagsomme.  Så rett og slett et knipekurs basert på Pilatesprinsippene.

Bakgrunnen for initiativet er at jeg i de seneste årene har forstått at det er et underkommunisert og oversett problem. Gjennom egenstudier, samtaler med kunder og deltakelse på flere symposier i regi av A-hus og Kompetansesenteret for bekkenbunns og inkontinensbesvær har jeg fått innsikt hvordan helsevesenet ivaretar de som søker hjelp. For dem som kommer til utredning er det god hjelp å få. De som får hjelp, får den beste hjelpen.

Men, det er fortsatt en lang vei å gå. Å søke hjelp kan være en uoverstigelig terskel, i helsevesenet sies det at mange venter altfor lenge med å søke hjelp. Konsekvensen er  at altfor mange kvinner lever med større besvær enn de behøver.

Mitt mål er å senke terskelen for hvordan man snakker om og nærmere seg dette temaet, både i måten man snakker om det og hva man kan gjøre med det. Uten kunnskap om hvordan bekkenbunnen ser ut og hva dens funksjon er, er det vanskelig å få resultater. I treningsformen Pilates er bekkenbunnen godt ivaretatt, om gjennom god instruksjon om hvordan knipe riktig, får de aller fleste raskt merkbare resultater av øvelsene.

I løpet av høsten vil det etableres et tilbud til pasienter under utredning. Egentrening er et ledd i utredningen og om denne oppgaven kan man føle seg ganske usikker og alene. Gruppen som skal trene på SSHF Arendal får ikke bare innsikt i bekkenbunnstrening, men får tilgang til en treningsmetode som gir merkbare resultater på på flere områder.

 

Reklamer

2 kommentarer om “Femilates på SSHF Arendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s